Deux articles en roumain sur un même sujet

  1. Parcourez le texte en en cherchant le sens global
  2. Commencez une lecture-traduction
  3. Cherchez en premier les mots transparents
  4. Cherchez ensuite les comparaisons avec les autres langues romanes
  5. Utilisez le dictionnaire en ligne en cas d'impasse


Turista germana ucisa de un rechin in Marea Rosie

Ziarul de Iasi, 05.12.2010

O turista germana a fost ucisa, ieri, de un rechin in timp ce inota in partea egipteana a Marii Rosii, accidentul avind loc la citeva zile dupa ce turisti ucraineni si rusi au fost atacati de un astfel de pradator. Turista germana, in virsta de 70 de ani, a fost ucisa cind inota in Marea Rosie, in fata hotelului unde era cazata, in Sharm el-Sheikh, o statiune de vacanta, renumita pentru scufundari. “Corpul turistei a fost scos. Rechinul i-a sectionat coapsa stanga si antebratul drept”, a declarat o sursa medicala.

Patru turisti, trei rusi si un ucrainean, au fost atacati marti si miercuri, in timp ce inotau de-a lungul coastei statiunii Sharm el-Sheikh. O femeie si-a pierdut un picior, iar o alta un brat, in atac. Toti inotatorii atacati au fost internati in Cairo. Expertii au prins pina ieri trei rechini lungi de doi metri, pe care ii credeau responsabili de atacuri, dar se pare ca adevaratul ucigas este inca liber.

http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/turista-germana-ucisa-de-un-rechin-in-marea-rosie~ni6sqg

O femeie a fost devorata de rechini in apele Marii Rosii

m.cancan.ro 6.06.2009, 00:00

O turiasta a fost devorata de un rechin in Marea Rosie, in largul coastei egiptene. Frantuzoaica, in varsta de aproximativ 50 de ani, a sarit in apa pentru a privi mai de aproape un peste mare care se apropia de barca ei, fara sa realizeze ca este vorba de un rechin. “Pot confirma ca un cetatean al Frantei a fost ucis de un rechin in Marea Rosie, la sud de Marsa Alam”, a declarat, pentru Times, purtatoarea de cuvant a ambasadei Franceze in Egipt. Pe piciorul femeii s-au putut observa semne ale mai multor muscaturi si se presupune ca ea a sangerat pana a murit, inainte sa fie scoasa din apa. Marsa Alam este un bine cunoscut loc de pe coasta Marii Rosii de unde se fac scufundari, frecventat de turistii care vor sa scape de aglomeratia din locatiile de pe peninsula Sinai. “Acest lucru se intampla foarte rar. Se pare ca victima a enervat rechinul sau l-a ademenit cu mancare, ceea ce a determinat o schimbare de comportament a acestuia”, a declarat Amr Ali, presedintele Agentiei de Conservare a Mediului in Marea Rosie. Rechinii sunt des intalniti in zona si turistii le fac de foarte multe ori poze, dar atacurile sunt foarte rare. Ultima persoana ucisa de un rechin in Egipt a fost atacata in timp ce facea snorkeling langa statiunea Sharm el-Sheikh, in 2004.

http://www.cancan.ro/actualitate/soc/o-femeie-a-fost-devorata-de-rechini-in-apele-marii-rosii-44457.html